Skip to main content

100 år i Hovedstaden

Den 23. maj afholdt LLO Hovedstaden sit repræsentantskabsmøde nr. 100 på Københavns Rådhus. Inden mødet med den traditionelle årsberetning, regnskab og forslag lavede deltagerne en lille happening. Præcis kl. 18.15 slog de 100 deltagere en til lejligheden udleveret paraply op til ære for fotografer, der var placeret på Rådhusets tag – og til glæde for en gruppe kinesiske turister, der syntes det var spændende at se danskerne gøre mærkelige ting.

Den såkaldte flashmob blev filmet og klippet sammen til en lille film om LLOH, som kan ses på Youtube. (Find den på www.lloh.dk)

Medlem i 36 år

Men dermed var festlighederne ikke forbi, for inden for på rådhuset ventede overborgmester Frank Jensen. I sin tale til forsamlingen, hvor han sagde til lykke med fødselsdagen, fortalte han til repræsentantskabets overraskelse, at han i sin ungdom havde været kasserer i Ålborg LLO. Og at han for resten nu havde været medlem af LLO i 36 år. Frank Jensen talte derefter om visionerne om flere betalelige boliger.

Formand Helene Toxværd kom i sin beretning ind på spørgsmålet om LLO og LLOH var lykkedes med sit arbejde. Efter en gennemgang af det, LLO havde opnået gennem de 100 år, konkluderede hun, at LLO har udfyldt sin rolle som lejernes repræsentant.

 

Om forfatteren

Se artikler af Claus Højte

Direktør i LLO Hovedstaden

Back to top