Skip to main content

4 ud af 10 almene bolig- projekter udsættes eller aflyses

Tårnhøje materialepriser og pres på byggesektoren har i mange tilfælde bremset byggeriet af almene boliger i år, skriver BL Danmarks Almene Boliger i et nyhedsbrev.

Ifølge tal, Bygherreforeningen har trukket til TV 2, er fire ud af ti planlagte projekter enten udskudt eller aflyst i første kvartal af 2023.

Det er ifølge Bygherreforeningens undersøgelse ikke problemer, som kun rammer almene bygherrer. Tre ud af ti af alle planlagte byggerier, der skulle være påbegyndt i årets første tre måneder, er enten udskudt eller aflyst.

”Rigtig mange kategorier af bygherrer er ramt. Men tallene viser desværre, at almene bygherrer er særligt hårdt ramt,” siger Jesper Malm, der er områdechef i Bygherreforeningen.

Loft over kvm.prisen

Ifølge Bygherreforeningens undersøgelse peger bygherrerne selv på, at både stigende renter, lønninger til byggeriets medarbejdere og materialepriser er steget gennem de seneste år.

Når situationen er ekstra svær for landets almene boligorganisationer, hænger det også sammen med maksimumbeløbet, der er et lovfæstet loft over, hvor dyrt alment boligbyggeri må være. Dette beløb fastsættes af Social-og Boligministeriet.

Der er flest tomme pladser i hovedstadsområdet, der forgæves venter på kraner. Men aflysningerne rammer også udenfor de større provinsbyer.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top