Skip to main content

Aalborg: Hele depositummet tilbage

I en sag fra havnebyen Hals i Aalborg Kommune fik lejeren med LLO’s hjælp hele sit depositum tilbage – endda uden at skulle via Huslejenævnet. Det skete ved et konstruktivt forlig.

Syg af lejemålet

Lejeren boede i et meget utæt hus som var svær at opvarme. Hun havde flere steder i boligen oplevet skimmel og ville egentlig gerne ud af lejemålet så hurtigt som muligt medbringende sit depositum, da hendes søn blev syg af at opholde sig i det.

Først påstod udlejeren, at lejeren havde misligholdt lejemålet ved ikke at opvarme det tilstrækkeligt. Lejeren havde ganske vist i en lille periode slukket for varmen, da hun ikke opholdt sig i det og ikke kendte til reglerne, men hun tændte straks for varmen igen, efter at LLO havde rådgivet hende. Efter korrespondance med udlejers advokat og en længere forligsforhandling kom LLO frem til et forlig, der indebar, at udlejeren frafaldt vedligeholdelses- og misligholdelseskrav i forbindelse med utilstrækkelig opvarmning. Til gengæld skulle lejemålet være tilstrækkeligt opvarmet frem til fraflytningen.

Hurtig sagsgang

Lejeren fik således sit fulde depositum tilbage, Forliget glæder LLO i Aalborg.

”Det lykkedes os altså her at få lejer ud med hele sit depositum og meget hurtigere, end hvis vi skulle have kørt en sag om skimmel og fraflytning mod udlejer i Huslejenævnet”, siger LLO Aalborg’s jurist, Kristine Jeanett Nørgaard.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top