Skip to main content

Aftalen om huslejeloft hastebehandles nu

Aftalen om huslejeloft tog et stort skridt nærmere at blive til virkelighed i dag.

Indenrigs- og boligministeriet kunne nemlig oplyse at forslaget om huslejeloft vil blive hastebehandlet i Folketinget.

En hastebehandling kræver at ¾ af Folketinget accepterer, at lovforslaget behandles.

Kun partierne Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance har været decideret imod en hastebehandling. Venstre og Dansk Folkeparti er ikke med i aftalen, men har ikke protesteret imod at loven sættes til afstemning hurtigere end normalt.

Landsformand Helene Toxværd udtaler i den anledning:

”Det er meget glædeligt, at Folketinget vil hastebehandle lovforslaget. Det gør, at forslaget har langt større mulighed for at træde i kraft og dermed hjælpe de mange bekymrede lejere i de ca. 180.000 private lejeboliger, som står til at blive ramt af huslejestigninger på omkring 10%.”

”I LLO havde vi naturligvis håbet på en bred aftale om at beskytte lejerne. Når det ikke kunne lade sig gøre, så er vi glade for at Venstre og Dansk Folkeparti i hvert fald ikke stiller sig i vejen for at hjælpe de lejere, som vil opleve en lettelse ved aftalen.”

Anledning til bekymring

Hun fortsætter ”Det er skuffende at Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance decideret modarbejder huslejeloftet, og stemmer imod en hastebehandling. Det giver anledning til bekymring om hvilken boligpolitik, som der føres efter et valg.”

Hun afslutter: ”Med indførelsen af huslejeloftet ophørte lejelovsforliget. Det er derfor et helt åbent spørgsmål hvilken boligpolitik, der vil blive ført efter et valg, herunder om huslejeloftet vil blive rullet tilbage. Vi ved endnu ikke hvor partierne står.”

 

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top