Skip to main content

Aktiv i LLO og nu formand for SOS Racisme Danmark

Hovedbestyrelsesmedlem i LLO, Sheku Amadu Jalloh, København, blev i november valgt som landsformand for organisationen SOS Racisme Danmark.

Organisationen arbejder for at fremme dialog og forståelse på tværs af kulturer og religioner og på at afsløre og bekæmpe diskrimination.

Efter årsmødet og valget af ny forperson opfordrede SOS Racisme Danmark den kommende regering til, at Danmark ”vender tilbage til sin tidligere rolle som humanistisk land og går foran for kampen for menneskerettigheder og for en solidarisk og visionær klimapolitik, herunder genopretning af lande ramt af klimakatastrofer”.

Endvidere opfordres regeringen til at anerkende religiøse og etniske mindretal for deres positive bidrag til det danske samfund, at den undlader generaliseringer og gennemfører en handlingsplan mod racisme og diskrimination.

Jalloh er aktiv i LLO Hovedstaden og desuden i sit fagforbund HK Stat, der ligesom fagforbundet 3F kollektivt støtter SOS Racisme Danmark.

Organisationen blev stiftet i 1980’erne og laver debatarrangementer, konferencer, høringssvar og demonstrationer. Den nye landsformand kom til Danmark fra Sierra Leone i Vestafrika og er i dag dansk statsborger.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top