Skip to main content

Betaler du for meget i husleje?

København står for 40 procent af alle sager om lejens størrelse i huslejenævnet, det skriver København Liv i en artikel (kræver abonnement), hvor LLO´s interaktive kort over huslejens størrelse i København og omegn danner sammenligningsgrundlaget.

Kortet indeholder de af huslejenævnet godkendte huslejer i enkelte lejemål i sager som LLO Hovedstaden har kendskab til.

- Vi ser en hel del sager, hvor udlejer opkræver en højere leje, end det, der er godkendt i huslejenævnet. Huslejen i lejemål fastsættes fra et individuelt skøn fra lejemål til lejemål akkurat som en pris på en ejerbolig gør det. Det, som det her kort kan vise, er en tendens, så man har en chance for at tjekke nogenlunde, hvad den tilladte husleje er i ens eget område, siger chefjurist i Lejernes Landsorganisation Anders Svendsen til København Liv.

Ikke kun i København

Sager om lejens størrelse, hvor den overstiger det godkendte niveau ses ikke kun i København, men tendensen er klart størst her som konsekvens af stor boligmangel, hvorfor vi i LLO har fokuseret på dette område.

- Vi ser, at der er mange af den her type sager med fusk i leje-størrelsen i de større byer. Antallet af sager i København er højt, fordi udlejer opkræver en for høj husleje. Det skal klart ses som en konsekvens af boligmanglen i København, hvor nogle udlejere kan se deres snit på at lukrere på dette, siger Anders Svendsen.

Du bliver ikke smidt ud, hvis du klager

Anders Svendsen fortæller også, at man ikke skal frygte en opsigelse som konsekvens af en eventuel klage over huslejens størrelse.

- Det er meget forskelligt, hvordan udlejere reagerer på det her. Større udlejningsvirksomheder reagerer typisk ikke så voldsomt på det. Hvis man oplever en negativ reaktion, skal man kontakte os. I de værste tilfælde, skal man kontakte politiet, siger Anders Svendsen og fortsætter:

- Man skal have en god grund til at smide lejeren ud. Og den grund kan til enhver tid efterprøves ved domstolene. Udlejers mulighed for at opsige lejeren, er som udgangspunkt ikke fri -ellers ville lejerbeskyttelsen ikke være meget værd.

 

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top