Skip to main content

Chikane: Farvel til en nabo

En mand hejser flaget i et pænt og tilsyneladende stille alment boligkvarter i Kolding torsdag d. 13. december 2018 om eftermiddagen.

Et ældre ægtepar – begge fyldt 70 – gør sig klar til at flytte fra kvarteret og Jylland for at blive ejere i et rækkehus på Sjælland.

Så sker der noget....Ægteparrets flytning skal åbenbart fejres af de tilbageblevne naboer med flere flag og verbale, vrede afskedshilsener. Begge parter fotograferer hinandens vrede...

Chikane er hverdag

Vi Lejere har fået tilsendt vedstående fotos fra den ene part i konflikten.

Vi skal understrege, at bladet eller LLO ikke dermed har taget parti for den ene part og kender heller ikke alle stridens aspekter.

Men chikane i boligkvartererne er blevet hverdag i Danmark. På samme måde som tonen i det offentlige rum overfor P-vagter, billetkontrollører, politibetjente, ansatte i telefon-service- centre, skolelærere, socialforvaltning, politikere, butiksansatte, m.v. - for slet ikke at tale om debatten på de sociale medier - er blevet væsentlig grovere.

En sociolog og konfliktforsker siger til TV 2: ”Når konflikten trækker ud i over 2 min., så er risikoen for, at det udvikler sig til noget meget ubehagligt virkelig stor”.

Vi bringer disse billeder til almindelig eftertanke.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top