Skip to main content

Dårlig renovering af 91 lejligheder

Beboerne i ejendommen Tartuhus på Frederiksberg har oplevet en masse fejl og mangler, da ejendommen skulle renoveres. Samtidig er beboernes huslejer i de 91 lejemål steget markant, viser dette indslag fra TV2 Kosmopol.

Tartuhus er ejet af det almene boligselskab FFB og bliver administreret af KAB, som også har ansvaret for renoveringssagen, der har kostet 75 mio. kr. - hele 11. millioner mere end budgetteret.

Lejernes Landsorganisation Hovedstaden har hjulpet lejerne og forklarer, at selvom der er offentlig støtte, er reglerne sådan, at lejerne selv skal betale for renoveringerne.

- De eneste, der er til at betale, det er lejerne. Så lejere kommer til at betale for, at tingene nogle gange bliver lavet to gange. Det er jo ikke særlig hensigtsmæssigt, siger Claus Højte, som er direktør i Lejernes LO i Hovedstaden.

Claus Højte tilføjer:

- Når vi ser projekter, der går galt, så er det tit fordi man ikke hører, hvad beboerne siger. Så kan processen nogle gange løbe af sporet.

KAB peger i stedet på, at det er svært at få rådgiver og entreprenøren til at udbedre fejl og mangler og at dette gør processen langsommelig.

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top