Skip to main content

Depositum ved fraflytning og korrekt husleje

Kære LLO,

Vi opsiger vores lejlighed nu ved udgangen af denne måned, altså september. Vi har boet i vores lejlighed i knap 3 år. Vi vil gerne sikre os 1. at udlejer ikke tilbageholder hele vores depositum uden grund. 2. at vi har betalt den rigtige husleje i den tid, vi har boet der. Kan I hjælpe os med dette?

Venligst, John

 

Svar:

Kære John!

Jeg har nu læst lejekontrakten igennem.

Du har boet i lejligheden siden 2016 og fraflytter snart, hvorfor det ikke giver mening at indbringe sagen for huslejenævnet. Såfremt man ville få huslejenævnets vurdering af lejens størrelse skulle sagen indbringes, inden der var gået et år fra den dag, du flyttede ind. På denne måde ville du få penge tilbage, såfremt det viste sig, at du havde betalt for meget i husleje. Hvis du blev boende kunne du indbringe og forsøge at få huslejen sat ned, som ville gælde fremover. På baggrund af dette mener jeg ikke, at du skal gå videre med lejens størrelse.

I forhold til at få depositummet tilbage, kræves, at du afleverer lejligheden normalistandsat. Dette betyder, at du har vedligeholdt lejligheden og malet mm., hvis det trængte. Såfremt du afleverer lejligheden i nogenlunde samme stand, burde der ikke være problemer med at få depositummet tilbage. Såfremt udlejer tilbageholder fordi han synes, at lejligheden ikke er vedligeholdt, så skal du indbringe sagen for huslejenævnet.

 

Venlig hilsen

Arnela Osmanovic, medlemsrådgiver, LLO Hovedstaden

 

Om forfatteren

Se artikler fra Arnela Osmanovic

Medlemsrådgiver, cand.jur., LLO Hovedstaden

Back to top