Skip to main content

Det er altså ikke rigtigt, Line Barfoed!

I sin boligredegørelse for 2022 oplyser Københavns Kommune, at mere end 17.000 boliger i København stod tomme ved indgangen til 2022.

Det svarer til 5 pct. af boligerne i Københavns Kommune! Af disse 17.000 boliger har kommunen udvalgt 4.000 og undersøgt dem. Undersøgelsen viser, at disse 4.000 har stået tomme i mindst 7 år – og det i en situation, hvor der er boligkrise i byen.

En hån

I september i år tog TV2-lokalstationen, TV2Lorry, sagen op og forholdt de københavnske politikere disse meget store tal. Samlet var beskeden, at der var da ærgerligt, men at det var der nok ikke meget at gøre ved.

Borgmesteren på området, Enhedslistens Line Barfoed, udtalte til TV2Lorry, at dels var det jo ikke mange boliger, og dels så kunne kommunen ikke gøre noget.

Men det er altså ikke rigtigt. At 5 pct. af kommunens boliger står tomme er en hån mod alle de tusindvis af mennesker, der desperat forsøger at finde en bolig i København. Og selvfølgelig har Københavns Kommune mulighed for at gøre noget.

Lovgivningen siger meget klart, at boliger ikke må stå tomme, og at kommunen kan sætte boligsøgende ind i dem. Der kan endda gives bødestraf til de ejere, som lader dem stå tomme.

Kom i gang!

Så kære Line Barfoed – og Københavns Kommune: Kom i gang! Vi har tomme boliger, og vi har desperate boligsøgende, og vi har en lovgivning der dækker problemet. Alt hvad der kræves er politisk vilje.

 

Om forfatteren

Se artikler af Helene Toxværd

Landsformand for Lejernes Landsorganisation Danmark og formand i LLO Hovedstaden.

Back to top