Skip to main content

Ekstraregning for el og vand

Hej LLO

Vi er to studerende som bor til leje i hvert vores værelse i en ældre, lille toværelses lejlighed i Aalborg midtby. Vi har ikke lejet lejligheden sammen, men vi har hver vores lejekontrakt, hvor der står, at vi hver især har lejet et værelse på 12 m2. Vi betaler begge to 4100 kr. pr. måned i husleje plus 100 kr. om måneden til el og 100 kr. til vand. Vores udlejer er et selskab, som er ejet af en advokat, der bor i Hasseris.

Vi har boet her i lidt mere end to år og har aldrig tidligere fået nogle ekstraregninger på vand og el, men nu har vi begge to fået en mail, hvor der står, at vi har brugt 3628 kr for meget vand og 1269 kr for meget i el i 2017, og at vi derfor begge to skal betale 50% af disse beløb til udlejer inden 14 dage. Kan det være rigtigt? Hvis vi skal betale beløbet, er der så krav om, at vi skal betale det hele på én gang ligesom udlejer kræver?

Med venlig hilsen

Mark og Patrick.

 

Svar fra LLO: Inkluderet i huslejen

Hej Mark og Patrick

Tak for jeres mail.

Forudsætningen for, at en udlejer kan kræve betaling for vand og el som tillæg til den almindelige lejebetaling er, at der er installeret individuelle forbrugsmålere i lejemålet.

I beskriver, at I hver især har indgået en aftale om leje af et værelse i lejligheden. Jeg går ikke ud fra, at der er installeret hverken el – eller vandmålere i hvert værelse, men at der i stedet måske er en vand – og elmåler for hele lejligheden. Såfremt dette er korrekt, betyder det, at udgiften til vand og el ikke kan opkræves separat, men at forbruget er inkluderet i huslejen. Det betyder også, at I vil kunne kræve jeres acontobetalinger retur for den periode, I har boet i lejemålet.

Jeg vil derfor anbefale, at I hver især kontakter jeres udlejer skriftligt og gør opmærksom på, at I ikke er forpligtet til at betale den ekstraregning, han har sendt, fordi der ikke er tale om individuelt opgjort forbrug. Derudover kan I bede udlejer tilbagebetale jeres acontobetalinger for de godt to år, I har boet der, samt bede udlejer bekræfte, at der er enighed om at I ikke skal betale acontobeløbene fremadrettet.

Jeg vil også anbefale jer at få kontrolleret, om jeres husleje på 4.100 kr. pr. måned for et værelse på 12 m2 er for høj, da den umiddelbart ligger væsentligt over det niveau, vi normalt ser i Aalborg. Hvis I gerne vil have, at vi ser nærmere på dette, er I meget velkomne til at sende os en kopi af jeres lejekontrakter.

Med venlig hilsen

Rikke Daugaard Jepsen, Jurist LLO-Servicekontoret i Aarhus

 

Om forfatteren

Se artikler af Rikke Daugaard Jepsen

Kontorleder og jurist i LLO´s Servicekontor i Aarhus

Back to top