Skip to main content

En forside til ministeren

LLO´s landsformand Helene Toxværd mødtes den 31. august med indenrigs-og boligminister Christian Rabjerg Madsen.

Det var fem dage efter, at de røde partier plus Radikale Venstre indgik en aftale om at begrænse huslejestigningen i de lejemål, der reguleres efter nettoprisindekset til 4 pct. pr. år. i en to-års periode. Dermed skabte rød blok en politisk løsning på den ellers truende huslejebombe – en løsning, som LLO både havde peget på og varmt bakket op om.

Med i tasken bragte landsformanden et lamineret og forstørret tryk af Vi Lejere’s forside, der gik i trykken samme dag hos Aller Tryk i Tåstrup. Det var hendes og lejernes synlige tak for ministerens og regeringens afmontering af huslejebomben.

Hvor er rammen?

”Følger der også en ramme med”, jokede boligministeren og takkede for gaven.

”Den får du, når vi lovforslaget er endelig vedtaget ved 3. behandling”, svarede LLO-formanden i samme muntre tonefald.

”Det vil jeg holde jer fast på”, replicerede ministeren, inden der kom andre boligpolitiske udfordringer på bordet.

Den muntre detalje

Forsiden er tegnet af Vi Lejere’s faste tegner gennem 9 år, Jette Svane, og den grafiske udførelse af forsiden har grafiker Lars Thomsen æren for.

Som altid formår Jette Svane i selv alvorlige lejer-temaer at få en detalje frem i tegningen, der kalder på smilet. I dette tilfælde f.eks. skiltet ”Den Dyre Bager” i stueetagen.

”En gestus”

Jette Svane fortæller, hvordan tegningen blev til:

En overskrift om voldsom huslejestigning i en breaking news-note fik mig op i det røde felt. Samtidig ringede redaktøren. At jeg fik lov at få forsiden, var en stor gestus.

Når jeg tegner til ofte meget seriøse artikler, er det vigtigt at krydre med lidt galgenhumor, så pointen lettere glider ned. Og da brød i dag er blevet så dyr, var det oplagt med Den Dyre Bager. Det er mit mål at være inkluderende, så alle kan se sig selv i mine streger.”

Tegneren Jette Svane

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top