Skip to main content

En ny regering tak!

Kapitalfonde og eksploderende huslejer, parallelsamfunds- retorik, forflytninger og særlige strafsatser, hvis man bor til leje…

Men så kom det omsider - valget - og tak for det! For selv om vi i LLO jo ikke er i valgkamp, så er vi - naturligvis - og som altid, dybt optaget af, hvad der sker politisk i forhold til landets lejere! For der trænger til at ske noget… Danmarks lejere trænger til en ny regering, en regering der tager lejernes forhold alvorligt og ikke bare trækker på skuldrene, når vi påpeger problemer. Vi trænger til en regering, der ikke bare trækker på skuldrene, når vi påpeger, at f.eks. parallelsamfundspakken halter, for hvad skal der konkret ske med de mennesker, der mister deres hjem… hvor skal de hen og til hvilken husleje? Vi trænger til en regering der evner at fastholde, at straf og straffeudmåling ikke skal være afhængig af, hvor man tilfældigvis bor men af forbrydelsens karakter!

Valget betyder noget for os alle sammen, og det betyder noget for lejerne. Får vi et politisk flertal, der vil sikre bedre forhold for lejerne – hvad enten de bor i privat udlejning eller i den store almene boligsektor?

Netop derfor har LLO endnu engang henvendt sig til statsministerkandidaterne i blå og rød blok, Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen, og bedt dem om at forny garantien for, at man vil holde huslejerne i ro og ikke pille ved reglerne om huslejeregulering i den private udlejningssektor.

Denne garanti har vi på lejernes vegne spurgt om siden 1998 og begge statsministerkandidater har givet den. Det har de også gjort denne gang. Ligesom vi håber, at samtlige partier vil svare på vores spørgsmål om både 5.2. og 40 procents - reglen i parallelsamfundspakken…

Både LLO´s spørgsmål og partiernes svar kan ses på www.llo.dk 

 

Om forfatteren

Se artikler af Helene Toxværd

Landsformand for Lejernes Landsorganisation Danmark og formand i LLO Hovedstaden.

Back to top