Skip to main content

Er denne paragraf i orden?

HEJ LLO,

Jeg har fået denne paragraf i en lejekontrakt i en villa, hvor der er 4 lejemål. Er denne paragraf i orden?

Ad § 8. Vedligeholdelse Lejer skal vedligeholde og forny egen postkasse, ruder, vindueskarme/-hasper, vand- og gashaner, el-afbrydere/stik, faste lamper/ lampesteder, bordplader, skabe/skuffer, beslag/ greb/dørhåndtag, klinker/fliser, pakninger i haner, afløb, toilet, vaske, ventilationer, komfur, emhætte og emhættefiltre, køle-/ fryseskab, opvaskemaskine, vaskemaskine og lignende installationer.

Hvis lejer ikke opfylder sin vedligeholdelsespligt inden 8 dage efter, at udlejer har opfordret lejer til det, kan udlejer lade istandsættelse foretages for lejers regning.

Hilsen Teitur

 

SVAR:

Hej! Det korte svar på dit spørgsmål er ja – paragraffen er lovlig. Havde der i stedet været tale om en ejendom med over 6 lejemål, i en reguleret kommune, havde den været ulovlig.

Udgangspunktet er, at lejer står for det løbende indvendige vedligehold i lejeperioden, mens udlejer står for udvendigt vedligehold. Ved indvendigt vedligehold forstås alene hvidtning, maling, tapetsering og lakering af gulve. Det kan dog godt aftales, at lejer står for vedligehold i det omfang, som du beskriver.

Hvis du ikke har skrevet under på kontrakten endnu, vil jeg råde dig til at lade være, da paragraffen er enormt byrdefuld og kan komme til at koste mange penge. Se i stedet for, om der ikke kan findes en anden løsning med udlejer.

 

Venlig hilsen Cecilie Nielsen,

Medlemsrådgiver, stud. jur., LLO Aalborg

 

Om forfatteren

Cecilie Nielsen

Medlemsrådgiver, stud. jur., LLO Aalborg

Back to top