Skip to main content

Et boligpolitisk slag i luften

Venstres formand, Jakob Ellemann Jensen, har netop offentliggjort Venstres forslag til boligpolitik – et forslag, som er faldet, mens alle ved, at der straks bliver udskrevet valg.

Det er altså venstres valgkampssvar på de alvorlige udfordringer, som det danske boligmarked står midt i.

Og hvad er det så Venstre vil: Jo de vil såmænd give skattefradrag, hvis man sparer penge op til et boligkøb. Forslaget i sig selv er et slag i luften, for hvis det gennemføres, vil den eneste effekt være, at ejendomspriserne stiger. Som man siger i juraen, så vil det være en nullitet – noget, der ingen virkning har.

At Venstre har sympati for ideen om, at så mange som muligt skal eje deres egen bolig, det er derimod et politisk valg, man må respektere. Men det er også et politisk valg, man bør huske på valgdagen.

For hvor er Venstre, når lejerne om meget kort tid oplever enorme huslejestigninger på grund af de stigende energipriser? Hvor er Venstre, når anonyme, udenlandske pengetanke opkøber danske udlejningsboliger og sætter lejen op? Hvor er venstre, når selv middelklassen i de store byer har svært ved at holde fast i deres boliger?

Det har vi nu fået at vide. Med alibi i en tre år gammel  ”undersøgelse”, lavet af en af de banker, der lever af at låne penge ud til borgere, der vil købe deres bolig, vil Venstre støtte ejerboligmarkedet.

Man kan i sjælden grad tale om at holde kikkerten for den blinde øje, når man fokuserer på den million danskere, der bor til leje – og hvoraf mange aldrig får mulighed for at købe en bolig: Dem har Venstre ikke noget til.

I LLO har vi et stort ønske til Venstre: Forhold jer til, at mange danskere hverken har råd til hverken at købe en bolig eller leje en bolig. Sæt kikkerten for det raske øje!

 

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top