Skip to main content

For meget opkrævet husleje i tre år

Hej LLO,

Jeg har læst i jeres medlemsblad, at man måske kan klage over sin husleje. Jeg har i lang tid syntes, at min husleje var alt for høj i forhold til, at jeg bor ude på landet, men også at det er et rigtigt gammelt hus, som ikke er blevet vedligeholdt af udlejer i den periode, jeg har boet her. Jeg flyttede ind i 2017, og huslejen er steget den 1. januar hvert år siden jeg flyttede ind på grund af, at det står i lejekontrakten, at lejen skal stige på den måde. Kan I hjælpe mig med at finde ud af, om min husleje er for høj?

Mvh. Lejer

 

LLO´s svar:

Hej lejer,

Tak for din henvendelse.

Det er rigtigt, at man som udgangspunkt har mulighed for at klage over lejens størrelse, men din situation er lidt speciel.

Som jeg forstår din henvendelse, er der indsat en såkaldt trappelejeklausul i din kontrakt, og forudsat at den er udformet korrekt, var det lovligt at aftale – men kun i kontrakter indgået før 1. juli 2015, hvorefter muligheden for at aftale sådanne vilkår bortfaldt.

Når din kontrakt er indgået i 2017, er aftalen om huslejestigningen derfor ikke gyldig. Som lovgivningen er, vil du kunne kræve for meget opkrævet leje tilbagebetalt for de seneste 3 år, og vi skal derfor i første omgang have fundet frem til, hvor meget du har betalt mere end den oprindeligt aftalte leje i den periode – altså hvor meget du har betalt mere end den leje, du betalte, da du flyttede ind.

Det vil jeg selvfølgelig gerne hjælpe dig med, og du må derfor gerne sende mig en kopi af din lejekontrakt sammen med oplysning om, hvad din månedlige leje har været de seneste 3 år.

 

Med venlig hilsen

Rikke Daugaard Jepsen

Kontorleder, cand.jur. LLO Servicekontoret i Aarhus

Om forfatteren

Se artikler af Rikke Daugaard Jepsen

Kontorleder og jurist i LLO´s Servicekontor i Aarhus

Back to top