Skip to main content

Fraflytning før tid

KÆRE LLO,

Vi står til at opsige vores lejemål i denne måned. Er der noget vi kan gøre inden?

Derudover fraflytter vi lejligheden inden 1/7, som betyder, at vi stadig betaler leje. Vi er nervøse for, at udlejer ikke vil være aktiv søgende efter en ny lejer, da de hellere vil istandsætte. Kan vi gøre noget?

Venlig hilsen

Hans

 

SVAR:

Kære Hans,

Jeg har netop forsøgt at ringe til dig, men uden held. Du får mit svar på mail så: Der er få ting, som I skal være særligt opmærksomme på, inden at I opsiger lejemålet. Opsigelsen skal ske skriftligt, I kan dog sagtens sende den pr. mail, så længe udlejer bekræfter at have modtaget den. Når lejemålet så er opsagt, kan vi begynde at snakke om vedligeholdelse, istandsættelse og depositum.

Såfremt I fraflytter inden udløbet af opsigelsesperioden, skal udlejer bestræbe sig på at genudleje lejemålet. Hvis det lykkedes, skal indtægten fra den nye lejer modregnes i jeres forudbetalte husleje. Såfremt det ikke sker, og man som lejer ønsker at gøre noget ved det, skal man stævne udlejer og køre sagen i boligretten. Derfor foreslår jeg i første omgang ,at I blot gør udlejer opmærksom på reglen om genudlejning i lejelovens § 86 og ser, om de indretter sig herefter.

 

Venlig hilsen, Camilla Stokholm

Medlemsrådgiver, LLOH

Om forfatteren

Se artikler fra Camilla Stokholm

Camilla Stokholm, stud.jur., medlemsrådgiver LLO Hovedstaden

Back to top