Skip to main content

Fraflytning og fremleje

Hej

Jeg har boet i lejligheden i ca. 13 år, min kæreste flyttede ind for 4 år siden og vi har en datter, som nu er 2 år.

Der har indtil videre ikke være nogle problemer, men de er nu opstået. Jeg er blevet tilbudt 1 års udstationering i mit job og har takket ja. Vi skal rejse sidst i oktober og vil flytte ud af lejligheden 1. oktober.

Vi ønsker at fremleje lejligheden mens vi er væk, så vi har et sted at komme retur til om 1 år . Det har jeg fortalt udlejer, samt at jeg vil lave en fremlejekontrakt. Udlejer har nægtet.

Jeg håber I kan hjælpe mig med dette og ikke mindst hjælpe med at afklare lovgivningen over for udlejer.

Venlig hilsen

Ole S var:

 

Kære Ole!

Jeg har arkiveret din henvendelse under et journalnummer, og fremtidige henvendelser i denne forbindelse skal således henvise hertil.

Lad mig starte ud med at sige, at jeg kan bekræfte dine synspunkter. Jeg vil prøve at uddybe nedenfor:

Ad fremleje

Du har ret til at fremleje lejligheden i indtil 2 år, når du har en saglig begrundelse herfor, hvilket en udstationering i arbejds medfør vil være. De eneste begrænsninger som udlejer kan gøre gældende er:

1) Ejendommen omfatter færre end 13 beboelseslejligheder

2) Det samlede antal personer i lejligheden vil overstige antallet af beboelsesrum

3) Udlejeren i øvrigt har rimelig grund til at modsætte sig forholdet

Falder fremlejeforholdet ikke ind under disse tre punkter, kan udlejer altså ikke modsætte sig forholdet. Sidstnævnte punkt er sjældent anvendt, men i al fald ikke omfattet af den nuværende begrundelse som udlejer giver.

Jeg vil dog blot gøre opmærksom på, at såfremt udlejer fortsat modsætter sig forholdet, kan du dog risikere at modtage en stævning herfor.

Afsluttende vil jeg sige, at jeg råder dig til at fastholde disse standpunkter over for din udlejer. Skulle I fortsat være i dialog om problemstillingen, kan du referere til bestemmelsen om fremleje i lejelovens § 70.

Venlig hilsen

Victor D.S. Bødker, medlemsrådgiver, LLO Hovedstaden

 

Om forfatteren

Se artikler af Victor D.S. Bødker

Medlemsrådgiver, LLO Hovedstaden

Back to top