Skip to main content

Fraflytning og istandsættelse

HEJ.

Jeg er medlem og har et spørgsmål.

Jeg fraflytter min lejlighed og er i tvivl om min lejekontrakt overhovedet er lovlig, da udlejer kræver, at den afleveres uden tegn på slid og ælde. Det kan man jo ikke, så skulle der jo ikke have boet nogen i lejligheden.

På den måde kan jeg være sikker på , at udlejer vil kræve en masse vedligehold, som så ryger fra mit depositum.

Jeg vedhæfter kontrakten, så I kan se den igennem. På forhånd tak. Mange hilsner Johanne

SVAR:

Kære Johanne!

Jeg har nu skimmet lejekontrakten igennem og kan konstatere, at den er indgået efter 1. juli 2015, hvorfor udlejer ikke kan kræve” nyistandsættelse”. Det betyder, at du skal aflevere det lejede ”normalistandsat”, jf. lejelovens § 98, hvilket indebærer hvidtning, maling og tapetsering samt maling af træ og jern, såfremt det trænger. Endvidere må udlejer forvente en vis forringelse, som skyldes almindelig slid og ælde.

Udlejeren kan således ikke kræve, at du ved fraflytning sætter lejemålet i bedre stand, end det var, da du flyttede ind, eller at du istandsætter, såfremt det ikke trænger. Til gengæld vil du skulle hæfte for misligholdelse af det lejede, såfremt det lejede ikke var misligholdt ved indflytning.

Hvorvidt det trænger beror på en konkret vurdering, som jeg ikke kan foretage. Såfremt der opstår en tvist ved fraflytning omkring depositummet, skal sagen indbringesfor Huslejenævnet, hvilket koster et sagsgebyr på 312 kr. Huslejenævnet vil komme og besigtige det lejede og derefter træffe afgørelse om, hvem der skal hæfte for hvad, og om hvorvidt udlejer er berettiget til at tilbageholde dit depositum.

Såfremt der skulle opstå yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at vende tilbage.

God weekend!

 

Om forfatteren

Se artikler fra Arnela Osmanovic

Medlemsrådgiver, cand.jur., LLO Hovedstaden

Back to top