Skip to main content

Gode nyheder fra regeringen

Under overskriften ”Tættere på II – Byer med plads til alle” åbnede regeringen folketingsåret med et udspil, der tegner godt for helt almindelige menneskers mulighed for - ikke blot at arbejde, men også leve og bo i især de større byer.

For godt nok er der bygget mange boliger, rigtig mange nye boliger i de seneste år, men det har været dyre boliger at købe og dyre boliger at leje med huslejer, der på forhånd har udelukket en stor del af befolkningen.

For det er ikke noget problem, hvis man har to gode indtægter og udsigt til dette også i fremtiden. Men lad være med at blive skilt og lad være med at blive arbejdsløs eller syg, for så mister du en indtægt! Og gør du det, så kan det være mere end svært at finde en ny bolig, der er til at betale.

Og netop derfor er en fond til støtte for opførelse af op til 22.000 billige almene boliger gode nyheder, og det samme er udmeldingerne om at sørge for, at planlagte almene boliger rent faktisk bygges og bygges til tiden. At der derudover sættes midler af til både midlertidig og permanent huslejenedsættelser i boliger for socialt udsatte er gode nyheder for de allersvageste og de hjemløse, og det samme er 4.000 nye boliger til vores unge studerende.

Regeringens udspil er smækfyldt med visioner om byggeri og en boligpolitik, der tager socialt ansvar, som boligminister Kaare Dybvad fik formuleret det under præsentationen.

Nu skal vi så se det udmøntet i politiske aftaler og planer. Det gælder planer for, hvor der kan bygges, hvordan man kan omdanne f.eks. hoteller og private boliger eller sikre en bedre udnyttelse af pladsen, der bygges på. Planer og visioner gør det ikke alene. I Lejernes LO glæder vi os til følge forhandlingerne i den kommende tid, og vi ser ikke mindst frem til at se planerne og visionerne ført ud i livet. En af dem er den med en taskforce, der skal sikre, at allerede planlagte og besluttede almene boliger rent faktisk opføres. Den er tiltrængt!

 

Om forfatteren

Se artikler af Helene Toxværd

Landsformand for Lejernes Landsorganisation Danmark og formand i LLO Hovedstaden.

Back to top