Skip to main content

Har jeg pligt til fremvisning ved fraflytning?

Hej LLO,
Jeg er navne- og adressebeskyttet, men alligevel har min udlejer lagt mine oplysninger offentligt på nettet uden mit samtykke. Dette er sket i forbindelse med fraflytning.

Jeg har desuden haft travlt med vores nye bolig, og derved ikke tid til at tage mig af fremvisninger. Min udlejer truede mig med at forlænge vores opsigelsesperiode, hvis jeg ikke selv kunne holde fremvisninger. Det står der ikke noget om i kontrakten.

Hvad skal jeg gøre herfra?

Med venlig hilsen
Lejer


LLO’s svar:

Kære Lejer,
Som lejer har man pligt til at give adgang for fremvisninger, når man har opsagt sit lejemål. Det følger af lejelovens § 186, stk. 1, at det skal være mindst 2 timer hver anden hverdag, og lejer har ret til at fastsætte tiden herfor, så længe det er et tidspunkt, der er bekvemt for en besigtigelse.

I har ikke pligt til at forestå fremvisningen. Dette er udlejer pligt. Dog kan det være irriterende at have udlejere rendende hele tiden, hvorfor det ofte er nemmere, at i selv åbner døren.

Udlejer må ikke lægge jeres kontaktoplysninger ud på nettet. Det er ikke jer, som skal have korrespondancen med en potentiel ny lejer. I kan meddele udlejer, at jeres navn skal tages ned, og ellers kan I meddele udlejer, at I vil klage til datatilsynet.

Hvis I har flere spørgsmål, hører jeg gerne fra jer.

Venlig hilsen

Eva S. Jensen
Juridisk rådgiver, LLOH

Om forfatteren

Eva S. Jensen

Medlemsrådgiver

Back to top