Skip to main content

Horsens: 50 år som formand

Historie i Horsens

Som den første i LLO’s historie kan en lokalformand smykke sig med et 50 års jubilæum i formandsstolen. 50 års jubilaren er James Arbøl og han blev fejret d. 18. januar – samme dag som Horsens-afdeling markerede sit 70 års jubilæum.

De to runde dage blev festligholdt i lokalerne på Hulvej, hvor 40-50 gæster lagde vejen forbi. Her var lejer-repræsentanter fra Viborg, Fredericia, Region Midt, advokater, enkeltmedlemmer, bestyrelsesmedlemmer i afdelingen, naboer, venner af huset og naturligvis personale. Samt byens borgmester fra 1986-1993, Henning Jensen, der forinden var byens mand på tinge i 15 år. Også LLO’s landsformand, Helene Toxværd, dukkede op med gaver og hyldest.

Brev til statsministeren

Midt i festivitassen var James Arbøl lige ved at love 50 år mere som formand i Horsens, men tog sig så i det.

I stedet sagde han med et smil: ”Jeg holder ud og trykker på knapperne”. Men der var også alvor iblandet. For som han sagde: ”Der er stadig lejerproblemer – og de bliver værre. Her på kontoret får vi besøg af lejere helt fra Nordborg. P.t. er skimmelsvamp et stort problem. Den tidligere boligminister skrev til os, at det er kommunerne, der har ansvaret. Men der er et stort hul i lovgivningen, tiden går og imens bliver lejerne mere og mere syge! Boligkommissionerne skulle aldrig ha’ været nedlagt!” Arbøl afslørede, at han nu har skrevet til statsminister Mette Frederiksen, der jo er børnenes minister, og spurgt hende, hvad forældrene skal gøre, når børnene er så syge af skimmel, at de ikke kan komme i skole!

Borgen kender LLO i Horsens

Helene Toxværd takkede James Arbøl for hans mangeårige indsats i afdelingen, i LLO’s hovedbestyrelse og forretningsudvalg og som hovedkasserer i landsforbundet.

”James er LLO og LLO i Horsens er James”, sagde hun og som vores slogan siger: ”Altid på lejernes side”. Også på Christiansborg kender de LLO i Horsens, for meget af indsatsen har også båret frugt, både lokalt og nationalt. Og det er jo det, det drejer sig om. KÆMPESTORT TAK”.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top