Skip to main content

Horsens: Fyn er fin, men Middelfart?

LLO Horsens er glade for Fyn, men har i flere år set med stærkt kritiske øjne på Middelfart Kommunes behandling af skimmelsvamp-sager. En sag fra Kærsgårdsvej 21 i Brenderup har ikke gjort kritikken mildere.

LLO Horsens fortæller om den i afdelingens nyhedsbrev til medlemmerne.

Tydelige tegn på fugt og skimmelsvamp i et lejemål fik beboerne til at henvende sig til LLO Horsens, der kontaktede Middelfart Kommune sidste efterår. Kommunen besigtigede lejemålet. Efterfølgende svarede kommunen LLO. Af svaret fremgår det, at kommunen havde taget én prøve i lejemålet, som imidlertid ikke viste tegn på skimmelsvamp.

Men, men. LLO Horsens har af lejerne fået oplyst, at der er foretaget tre prøver i lejemålet. ”Hvor var de to andre prøver blevet af”?, spørger afdelingens formand James Arbøl, og fortsætter: ”Vores medlemmer oplyste os om, at det område, kommunen fremlagde, var det sted som ikke var angrebet. Således har kommunen valgt at undgå en undersøgelse af de to prøver fra områder med skimmelsvamp”.

Lejerne blev mere og mere syge, og deres læge anbefalede en hurtig flytning – et råd, de fulgte. Samtidig måtte deres hund aflives på råd fra dyrlægen. Kommunen har efterfølgende afvist at foretage sig yderligere.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top