Skip to main content

Horsens: LLO og TV kritiserer stort alment nybyggeri

LLO’s formand i Horsens, James Arbøl, var en af de allerførste, der luftede sin kritik af det store almene nybyggeri på Lilly Gyldenkildes Torv midt i Horsens. Han kastede sig ind i debatten om byplanlægning - eller mangel på samme - kvalitet og funktion. Siden har mange givet ham ret – lige fra lokale medborgere til arkitekter, byens konservative folkeparti og endda kommunens viceborgmester, der er venstremand. Allersenest også TV-programmet ”Er der en arkitekt tilstede?”. Lejerne i de mange Lejerbo- lejligheder har delte meninger. Nogle er utilfredse, andre glade.

Besøg hos en lejer

LLO har aflagt besøg hos en af de utilfredse lejere i byggeriet og konkluderer i sit nyhedsbrev, at der er flere mangler inde i lejlighederne og sætter i det hele taget spørgsmålstegn ved kvaliteten. ”Dernæst er der adgang til lejligheden gennem en svalegang. Den kan være meget lang, alt efter hvor lejeligheden er. Med en svalegang som vender mod vest, kan der opstå et problem, når det bliver vinter.

Hvem fjerner sne og isslag? Er det den enkelte lejer eller? Disse svalegange skulle aldrig have været opført”, skriver LLO i nyhedsbrevet og placerer ansvaret på Horsens Byråd for ikke at leve op til sin egen lokalplan.

Den uforbeholdne støtte, LLO får fra Det Konservative Folkeparti’s spidskandidat Esben Hedeager, giver Arbøl ikke meget for. Partiet var selv med til at beslutte byggeriet og på Hedeagers valgplakater i november stod der ”Vækst med omtanke”! Men LLO-formanden glæder sig over, at partiet er blevet klogere og siger: ”Det kan andre partier godt lære af!”.

Ikke et torv, men en P-plads

DR’s TV-program ”Er der er arkitekt tilstede” konkluderer kort og godt om byggeriet, at det er ”en skandale”. Endvidere at ”det ikke lever op til en del af lokalplanen” og at ”alle de sanselige ting der gør, at vi som mennesker kan lide at være her, er skåret bort” i byggeriet omkring Lilly Gyldekildes Torv. Torvet er ikke et torv, siges det – snarere en P-plads.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top