Skip to main content

Huslejen stiger til det tredobbelte

SPØRGSMÅL OM PARAGRAF 5.2

Jeg bor i en ejendom, hvor lidt over halvdelen af lejemålene er udlejet efter paragraf 5.2. Jeg betaler selv omkostningsbestemt husleje.

Ejendommen har ikke skiftet ejer, og udlejning efter paragraf 5.2 er foregået i mange år. Når lejemål udlejet efter paragraf 5.2 fraflyttes, udlejes de igen på samme vilkår.

Når lejere, som hidtil har betalt omkostningsbestemt husleje flytter, bliver lejlighederne moderniseret med nyt køkken og nyt bad, nye rørføringer, installation af vaskemaskine, evt. nye gulve, og der bliver opsat forsatsvinduer til gårdsiden, hvor der stadig er gamle, utætte, enkelglas vinduer. Herefter stiger huslejen til næsten det tredobbelte. Mit spørgsmål er om ovennævnte praksis kan fortsætte, efter at den nye paragraf 5.2 lov er trådt i kraft?

Jeg ser frem til at høre fra jer.

Med venlig hilsen, Aase Rasmussen

 

SVAR:

Hej Aase, Tak for din mail.

Det vil stadig være muligt at opkræve husleje efter reglen i § 5, stk. 2, når den nye lov træder i kraft. Men det vil foregår under andre vilkår.

Der vil eksempelvis blive stillet højere krav til energimærkning, og lejerne skal ikke længere acceptere, at 5,2-lejen sættes 10 % højere end i lignende lejemål. Derudover indføres der en karensperiode som betyder, at der efter overtagelse og gennemgribende modernisering af en ejendom skal gå 5 år, før lejefastsættelse må ske efter § 5, stk. 2.

Du er velkommen til at ringe i vores telefontid, hvis du har yderligere spørgsmål.

Venlig hilsen, Camilla Stokholm, Medlemsrådgiver

 

Om forfatteren

Se artikler fra Camilla Stokholm

Camilla Stokholm, stud.jur., medlemsrådgiver LLO Hovedstaden

Back to top