Skip to main content

"Jeg gider ikke betale for meget"

Catrine Huusmann Madsen og hendes mand bor i Dronningegården i Københavns indre by, hvor de 25 lejere har fået en samlet lejenedsættelse, inkl. tilbagebetaling af for meget betalt leje, på én million kr. - foreløbig.

Håber på 800-1200 kr. - skattefrit!

Da Vi Lejere talte med Catrine d. 19. januar havde hun endnu ikke selv hørt fra administratoren DEAS om huslejenedsættelserne, men var

blevet informeret via ejendommens beboerrepræsentation og LLO. Hun er glad for nedsættelsen, som hun håber bliver på mellem 800 kr. og 1200 kr. pr. måned i hendes tilfælde – skattefrit!

Tjek din husleje!

Hun havde en veninde, der for år tilbage boede i Københavns nordvest- kvarter og dér fik sin husleje nedsat med 3.000 kr. pr. måned. Så Catrine kendte godt lidt til lejelovsreglerne i forvejen. Derfor siger hun: ”Alle, der bor til leje burde tjekke, om de betaler for meget”.

I dag venter parret i spænding på at høre den helt præcise huslejefastsættelse for den 105 kvm. store lejlighed på 4. sal med vinduer mod Borgergade. De flyttede ind for tre år siden. Dengang var lejligheden fire-fem år forinden blevet ”halvt moderniseret”, som hun siger. Det vil sige med nyt køkken og nyt bad.

Synes du, at boligreguleringslovens bestemmelser om højere husleje efter modernisering skal strammes op?

”Jeg synes, det er OK at man betaler mere efter en modernisering. Det skal bare være en fair husleje bagefter. Jeg gider ikke at betale for meget!”.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top