Skip to main content

Kokkedal: Renoveringsprojekt løb af sporet

Stort renoveringsprojekt i Egedalsvænge løb af sporet for 3B.
Fra 320 mio. kr til 1000 mio. kr.

Bestyrelsen i den 625-lejligheder store almene bebyggelse, Egedalsvænge, i Kokkedal har sine beboere bag sig. Det kunne den endnu engang konstatere efter afdelingsmødet i november 2018, hvor bestyrelsen blev énstemmigt genvalgt.

Årelang konflikt

De 1500 beboere og deres bestyrelse har i årevis været i konflikt med den almene boligorganisationen 3B om et stort renoveringsprojekt, der er løbet helt af sporet. I 2014 konstateredes den første budgetoverskridelse på 180 mio. kr. af det oprindelige budget på 320 mio. kr. I dag lyder regningen på næsten 1 milliard kr, altså 1.000 mio. kr.

”Vi mener, det skyldes 3B’s inkompetence som bygherre. Man har holdt os hen med snak om retssager mod MT Højgaard (hovedentreprenøren.red.). Senest er der så indgået et forlig om miljøsanerings-delen i Egedalsvænge, hvor 3B skal betale MT Højgaard ca. 51 mio. kr. plus 2,5 mio. kr. i renter(!). Tre andre uenigheder udestår”, siger Birte Vestergaard, der er medlem af bestyrelsen i Egedalsvænge.

Stop dæmoniseringen

I 2014 valgte 3B at afsætte den siddende afdelingsbestyrelse og nægtede dem i mere end tre år at vælge en ny. Det har 3B siden fået to retsinstansers dom for var ulovligt.

3B var også særdeles aktive omkring afdelingsmødet i november. Først måtte bestyrelsen i Egedalsvænge afvise 3B’s krav om adgangskontrol med statsautoriserede revisorer. På mødet vedtog beboerne iøvrigt et budget med 0 i huslejestigning, selvom hensættelser til forbedringer blev forøget. Efter mødet meddelte 3B’s direktør så, at valget ikke ville blive godkendt af 3B, fordi bestyrelsen havde glemt at sætte en suppleant på valg. Et nyt afdelingsmøde blev indkaldt 3. januar og endte med samme resultat: genvalg og énstemmighed.

Birte Vestergaard tager sig til hovedet over 3B. ”Mon ikke snart det lykkes os at få sat et punktum for den evindelige dæmonisering af Egedalsvænge? Vi er bare en bestyrelse, der tager vores arbejde for beboerne meget alvorligt. Men vi vil have styr på økonomien og den daglige drift”.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top