Skip to main content

Lejere lades i stikken af boligspekulanter

DR Kontant sender torsdag den 25. maj programmet "Kolde og kyniske boligspekulanter", om en række meget risikovillige investorer, som forsøger at presse lejerne ud af deres boliger, så de kan tjene flest muligt penge.

Direktør i LLO Hovedstaden, Claus Højte, har for DR vurderet sagsforløbet, og udtaler sig i programmet om den kynisme investorerne repræsenterer, og om de horrible forhold lejerne udsættes for.

Han siger bl.a.:

"Man forsøger at presse folk ud af deres boliger, for at score den gevinst, der ligger i boligen".

Lejeloven slår ikke til

Over for udlejere som DBO Real Estate Denmark, som programmet omhandler, der alene det seneste år har opkøbt 18 forskellige selskaber i Danmark, slår lejeloven desværre ikke til - på trods af den kynisme og de metoder, de her spekulanter benytter sig af - har skal det strafferetslige system tage over.

Til dette siger Claus Højte: "Den lovgivning, vi har, er ikke tilstrækkelig til at fange folk, som har den karakter, vi ser her".

Omkring konsekvenserne af disse spekulanters ulovlige adfærd siger han:

"De her folk har efterladt sig et spor af konkurser og gæld, også gæld til det offentlige, vi andre får lov til at betale deres udgifter, og de efterlader sig også et spor af knuste menneskeskæbner".

Se programmet på DR 1 klokken 21.25 eller på dr.dk

 

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top