Skip to main content

LLO: aldrig set noget byggeri, der var så dyrt og så dårligt

Det ny-opførte byggeri Kaktus Towers skulle være ren luksus - et tiny living koncept med fede fællesfaciliteter. Byggeriet har med sin stikkende fremtoning høstet ros, men også kritik for at være Danmarks grimmeste byggeri.

Men det er ikke kun udseendet, som stikker. I en artikel i Politiken (kræver abonnement) beskrives det, hvordan byggeriet er fyldt med et utal af fejl og mangler, og problemerne er så store, at flere lejere allerede er fraflyttet og endnu flere overvejer at flytte.

Ifølge Claus Højte, direktør i Lejernes Landsorganisation Hovedstaden, er det ikke underligt, at flere lejere nu overvejer at flytte derfra.

»I mine 25 år i branchen har jeg aldrig set noget byggeri, der var så dyrt og så dårligt. Hvis det så kostede 500 kroner, så kunne man måske leve med, at det på ingen måde er i orden. Men de betaler 4.000 kroner per kvadratmeter per år. Det er den dyreste husleje, vi nogensinde har set i et lejebyggeri i København, og så skal det satme være i orden«, siger han.

Men byggeriet er langt fra i orden

Manglerne tårner sig op og omhandler alt fra udfordringer med svigtende el-installationer, manglende varme, ventilation der larmer, elevatorer der ofte er i stykker, et utæt tag, så det regner ind i de øverste lejligheder, ufærdige fællesarealer, en tilstoppet kloak pga. underdimensionerede rør samt selve håndteringen af ovenstående, som ifølge lejerne tager alt for lang tid.

For at få hjælp har beboerne i Kaktus Towers oprettet en beboerrepræsentation og er derigennem foreningsmedlemmer hos LLO Hovedstaden, som varetager beboernes interesser og rettigheder, rådgiver og fører sager i huslejenævnet.

Siden beboerne blev medlem 1. marts, har LLO Hovedstaden modtaget mange henvendelser.

»Der er rigtig mange lejere fra Kaktus Towers, der ringer og har brug for vejledning. Jeg ved ikke, hvor mange henvendelser vi har fra kaktusbeboere i alt, men jeg kan bare sige, at der ikke er en eneste af vores 18 rådgivere, der ikke kender til dem«, siger Claus Højte.

Ser man på Kaktus Towers Facebookside, omhandler flertallet af anmeldelser ovenstående problemer, hvor netop utæt tag, strømafbrydelser, manglende varme og larmende ventilation kritiseres.

 

Vi har tidligere omtalt Kaktus Towers i vores nyhedsmedie Vi Lejere.

 

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top