Skip to main content

LLO-formand: Ny roman rummer følelsen af 80’ernes boligmarked - og forklarer hvorfor nutidens er så svært

LLO´s landsformand, Helene Toxværd, anmelder i Altinget By og Bolig (kræver abonnement) romanen "Skindet på Næsen" om 80'ernes boligmarked med anbefalingen:

"Læs bogen, hvis du vil genkalde dig præcist, hvor kold en kondemneringsmoden møglejlighed faktisk kunne være i 1980'erne. Eller hvis du vil have et bedre indblik i, hvorfor Københavns boligmarked er endt, som det er".

Tråde til i dag

Romanen giver ikke kun et tilbageblik, men belyser hvordan 80'ernes boligpolitik har indflydelse på vor tids boligmarked.

"De samfundsændringer, som berøres i bogen, er hver især brikker til at forstå det samlede billede af, hvorfor vi i dag står med et københavnsk boligmarked, hvor det er svært at få en betalelig bolig", skriver Helene Toxværd.

Anbefalingen i Helene Toxværds anmeldelse er, at uanset om du var ung i 80'erne eller er ung i dag, kan bogen give et indblik i, hvorfor boligmarkedet er så svært tilgængeligt: 

"Læs bogen, hvis du var ung i 80’erne eller 90’erne og vil genopfriske stemning og tone i tiden eller genkalde dig præcist, hvor kold en kondemneringsmoden møglejlighed faktisk kunne være.

Eller læs den, hvis du er ung i dag og vil vide lidt om din forældres ungdom og blive lidt klogere på – i hvert fald nogle af – årsagerne til, at det kan være svært at finde en storbylejlighed her i 2024".

 

Skindet på næsen

Lisbet Kjær Johansen

240 sider, udgivet på Politikens Forlag.

 

Om forfatteren

Se artikler af Helene Toxværd

Landsformand for Lejernes Landsorganisation Danmark og formand i LLO Hovedstaden.

Back to top