Skip to main content

LLO: ikke den store effekt på huslejerne

Der kom mandag den 11. december nye ejendomsvurderinger for erhvervsejendomme (og dermed også udlejningsejendomme).

I de nye vurderinger er grundværdierne på erhvervsejendomme steget meget, men det vil i følge Anders Svendsen, chefjurist i LLO, ikke få en kæmpe betydning for lejerne.

Gå ikke i panik

- Vi vil råde folk til at slå koldt vand i blodet, siger Anders Svendsen, der er chefjurist i LLO, til TV 2.

Selvom der kan være tale om store hop i de nye vurderinger, mener LLO ikke, at det får den store effekt på huslejerne i første omgang.

De nye vurderinger har naturligt nok skabt stor bevågenhed ift. hvad lejerne kan gøre, når der kommer stigende ejendomsskatter. Grundlæggende kan man undersøge vurderingen, og se om den virker helt skæv. Man kan gøre sin udlejer opmærksom på dette, men man kan desværre ikke klage selv direkte.

Selvom vurderingen er steget for mange ejendomme, så husk:

1) Der er en lavere grundskyldspromille. Det er således en mindre del af vurderingen, der bliver beskattet. I København går man falder grundskyldspromillen med næsten 85% fra 34 promille til 5,4 promille.

2) Der er en stigningsbegrænsning. Erhvervsejendomme kan højest stige med 4,75% årligt af den nye (fuldt indfasede) grundskyldsstigning. For almene boliger er det 3,5%. Stigningsbegrænsningen bortfalder ikke ved salg.

3) Det rammer ikke med det samme. Du kommer til at få en varsling typisk i foråret 2024, som beskriver præcis hvad stigningen er for dig.

Du kan læse mere fra mandagens nyheder om emnet, hvor LLO er citeret:

TV2.dk Nyheder, TV2 Nyderne kl. 19, DR.dk/nyheder, TV2 Fyn, DR.P4 og P1Radioavisen kl. 12, Jyllands Posten (abonnement).

 

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top