Skip to main content

Må min roomie overtage lejligheden?

Hej LLO,

Jeg står og skal flytte sammen med min kæreste og har i den forbindelse spurgt udlejer om min roomie, som lejer et værelse, må beholde min lejlighed.

Udlejer har sagt, at det vil de ikke tillade. Jeg vil derfor tjekke med jer, om der er noget, vi kan gøre?

 

Venlig hilsen

Lejer

 

LLO’s svar:

Kære Lejer,

Tak for din mail omkring fremleje mv.

Det er desværre korrekt hvad udlejer siger. Som lejer har man ret til at fremleje hele sit lejemål i op til 2 år, jf. LL § 158. Det er dog en betingelse, at dit fravær er midlertidigt, og at der er fast defineret slutdato for dit fravær. Fx. arbejde eller studieophold i udlandet, hvor man kan dokumentere, hvornår man kommer tilbage igen. I lejelovens forstand er det ikke midlertidigt, når man flytter sammen med sin kæreste - også selv om det kun er for en periode.

Hvis din roommate har lejet et værelse hos dig, er han fremlejetager. Det betyder, at hans ret til værelset er afledt af din ret til lejemålet. Dvs, at hvis du opsiger lejemålet, så skal han ligeledes fraflytte.

I kan evt. spørge udlejer, om din roomie må leje lejligheden efter dig. Det er frivilligt for udlejer, om de vil dette, og der vil i så fald skulle indgås en ny kontrakt mellem din roomie og udlejer. I dette tilfælde ville du skulle opsige din lejekontrakt, hvorefter der skal laves syn mv. før din roomie ville kunne overtage den.

 

Venlig hilsen

Parita Stephen

Juridisk rådgiver, cand. Jur. LLOH

 

Om forfatteren

Parita Stephen

Juridisk rådgiver, cand.jur., LLOH

Back to top