Skip to main content

Mette Frederiksen: Tusindvis af almene boliger over de næste 10-15 år.

Statsminister Mette Fredriksen åbnede Folketinget d. 5. oktober. 2021. Boligpolitikken var med i åbningstalen.

Mette Frederiksen udtalte:

”Helt grundlægende skal familier med almindelige indkomster have mulighed for at bo i byerne.

Der bliver bygget rigtig meget i de her år. Også mange almene boliger. Men vi har brug for endnu flere boliger, som er til at betale.

Derfor vil regeringen gøre det muligt at opføre 22.000 flere almene boliger over de næste 10-15 år.

De fleste vil blive bygget i de større byer. Alene i Storkøbenhavn kan vores kommende boligudspil betyde en tredobling af nybyggeriet af almene boliger.

Tre gange så mange nybyggede familieboliger i København. Typisk 80-90 kvadratmeter. Med en husleje på omkring 8.000 kroner om måneden.

Det vil kunne mærkes i bybilledet. Vi skal ikke dele os op. Byerne skal kunne rumme alle.”

I LLO glæder vi os over at boligpolitikken og de blandede byer er en vigtig del af regeringens politik. Så vigtig, at den kommer med i Statsministerens åbningstale.

De store byer har brug for flere almene boliger, og udspillet falder på et tørt sted. Vi glæder os derfor over Statsministerens udmelding.

LLO mener:

  • Flere almene boliger er godt. Det sikrer at huslejen på sigt er rimelig, og at lejerne har indflydelse på deres hjem, men.
  • Den almene sektor må ikke blive det eneste sted hvor sygeplejesker og politibetjente har råd til at bo i København, hvis de da ikke har vundet i boliglotteriet i forvejen. Kun 20% af boligerne i København er almene.
  • At de almene boliger kan ikke tage hele slæbet. Der skal sikres betalelige boliger på andre måder: Den private udlejningssektor (ca. 20% af boligmassen) skal ikke være blive lukket land for lejere med almindelige indkomster, og liberalisering af huslejen (5,2-leje og fri leje) skal stoppes.

 

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top