Skip to main content

Min lillebror er flyttet ind

HEJSA LLO,

Jeg er blevet kontaktet af mine udlejere angående en lejekontrakt på min lillebror, som bor hos mig. Det troede jeg ikke, man behøvede, da vi er familie, og jeg vil bare sikre mig, at det er efter bogen, og det forhåbentlig ikke giver problemer, at han har boet her i små to år?

Vh. Johannes

 

SVAR:

Kære Johannes

Tak for din mail.

Når du lejer en lejlighed, må du benytte det lejede sammen med medlemmer af din husstand. Hvorvidt der er fælles husstand er en konkret vurdering, men som udgangspunkt gælder, at I har et vist fællesskab omkring indkøb, madlavning, rengøring og husholdningen generelt.

Har I ikke fælles husstand, kan du eventuelt fremleje et værelse til din bror. Du har som lejer ret til at fremleje op til halvdelen af lejlighedens værelser. Det er dog et krav, at du oplyser din udlejer om det og sender udlejeren en kopi af fremlejekontrakten, hvilket er det jeg hører, at din udlejer anmoder om.

Lader man en person, som ikke tilhører ens husstand, bo i sin lejlighed, kan man få alvorlige problemer, hvis man ikke har en aftale med udlejeren. Udlejeren kan kræve, at vedkommende flytter, og sker det ikke, kan udlejeren ophæve lejemålet.

Det er derfor vigtigt, at du reagerer på udlejers henvendelse.

Jeg håber, at dette er fyldestgørende svar, og ellers er du naturligvis velkommen til at vende tilbage.

Venlig hilsen

Jin Vilsgaard, Medlemsrådgiver

Om forfatteren

Jin Vilsgaard

Medlemsrådgiver

Back to top