Skip to main content

Multinationale selskaber investerer massivt i ejd. markedet

En kortlægning af ejendomsmarkedet i Europa viser, at der fra globale aktører investeres massivt i lejemål, og at markedet og ejerskaberne bliver mere uigennemskuelige.

Tal fra analysefirmaet Real Capital Analytics viser, at investeringerne i udlejningsejendomme i 16 undersøgte europæiske byer steg med 700 procent fra 59 milliarder kroner i 2009 til 497 milliarder kroner i 2020.

De store investerings- og udlejningsselskaber bliver mere magtfulde, hvilket er en udvikling vi kan genkende i LLO.

LLO´s landsformand, Helene Toksværd, udtaler til Information, at man i LLO ser »et billede med stadig større aktører, der har blikket stift rettet på investeringsaspektet - og mindre på, at det rent faktisk er andre menneskers hjem, de har med at gøre«.

Boliger er gode investeringsobjekter, også i krisetider, fordi de sikrer stabile afkast. I Danmark er der en meget stor andel udenlandske investorer, forklarer Helene Toxværd.

»Lejerne betaler en meget høj leje i Danmark, og det har man fået øjnene op for i hele verden. Senest har vi set købere helt fra Singapore, hvad der i sig selv ikke er noget galt med. Bortset fra, at disse professionelle investorer generelt ikke interesserer sig en døjt for forholdene i det land, de køber sig ind i, den generelle boligsituation, sammenhængskraften, eller hvordan almindelige mennesker har råd til at bo og leve,« siger Helene Toxværd.

Læs hele artiklen i Information (kræver abonnement).

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top