Skip to main content

Ny podcast om Danmarks bedste renoveringer

Hvor meget kan en renovering ændre, ikke bare på en trist og udtjent bygning, men også på et helt lokalområde? Det får du svar på i en helt ny podcastserie, som stiller skarpt på nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter. Fra i dag kan du høre de første afsnit i podcastserien ”Bygninger fortæller”, som RENOVER prisen står bag.

”Ingelise Thune fra Herning Kommune er lige trådt ind i en forfalden betonbygning på gågaden i Herning, det gamle Schou-Epa-varehus. Planen er, at bygningen her skal blive til et moderne bibliotek og bringe nyt liv til den dødende bymidte.”

Sådan lyder introen til det første afsnit af podcastserien ”Bygninger fortæller”. I dette første afsnit kommer man helt tæt på historien om vinderen af RENOVER prisen 2015: Det gamle og upopulære varehus, der igennem en renovering blev omdannet til bibliotek og samlingspunkt i Herning.

Afsnittet om Herning Bibliotek er det første af fem afsnit i den nye podcastserie, der stiller skarpt på og fortæller historien bag nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter. Det er Realdania, der sammen med Grundejernes Investeringsfond står bag RENOVER prisen og den nye podcastserie.

De gode historier

I løbet af de kommende måneder vil de øvrige afsnit i podcastserien udkomme. De andre afsnit handler om The Silo (vinder af RENOVER prisen 2018), Nr. Vium Skole (vinder af RENOVER prisen i 2017), det almene boligbyggeri Nyt Rosenhøj (vinder af Jubilæumsprisen i 2017) og Diamanten (vinder af RENOVER prisen i 2014).

”Målet med podcastserien er at fortælle de gode historier bag nogle af de kendte renoveringer. Nogle af de historier, vi ikke altid får lov at høre. Vi synes selv, at det er fantastisk at få de gode historier fortalt igennem lyd. Og det håber vi selvfølgelig også, at andre vil synes,” siger Lars Axelsen, direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Podcasten kan hentes i din foretrukne podcast- app ved at søge på ”Bygninger fortæller”.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top