Skip to main content

Politisk flertal vil lave endnu en analyse af huslejenævnene og de lange sagsbehandlingstider

LLO´s chefjurist, Anders Svendsen, er blevet interviewet af Daniel Bue Lauritzen på Altinget.dk i forhold til, at et politisk flertal nu vil lave endnu en analyse af huslejenævnene og de lange sagsbehandlingstider. Det er uklart om man vil starte helt forfra med at undersøge problemet, og ikke læner sig op ad de tilgængelige anbefalinger - givet af aktører fra hele branchen.

Til forslaget om, at regeringen formentligt selv vil lave analysen, udtaler Anders Svendsen:

“Det er ærgerligt, hvis man starter forfra, for så har man spildt et helt års arbejde og et år mere med at sidde på hænderne, efter at vi afleverede vores rapport. Der er en bred anerkendelse i sektoren af, at systemet godt kunne fungere bedre, så jeg håber, at man kommer til at tage afsæt i det arbejde, som de uafhængige aktører har lavet,”

Han ser dog også en lille åbning hos Venstres boligordfører Heidi Bank, som udtaler:

“Man må jo gerne genbruge noget af det arbejde (i den nye analyse, red.). For os var det bare vigtigt, at vi får fokus på det her i aftalen, fordi det her er noget, vi kommer til at sidde og snakke om igen senere. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne havde set, at man allerede nu havde lavet nogle ændringer, der havde skabt forbedringer, men det her var så langt, vi kunne komme i den her aftale.”

Som allerede nævnt, så bliver analysen formentligt lavet af regeringen selv - uden andre forfattere, men vi håber I LLO at udgangspunktet er det, der allerede er lavet.

Artiklen kan læses her (kræver abonnement).

 

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top