Skip to main content

Rådgivning vedrørende opsigelse af lejemål

Til rette vedkommende!

Jeg står for inden længe at skulle sige mit lejemål op, da jeg skal flytte til en anden lejebolig tættere på mit arbejde. Jeg vil gerne have nogle råd om, hvordan jeg skal formulere min opsigelse, og hvad en opsigelse skal inde holde. I min nuværende lejekontrakt står der: ”Lejer kan opsige lejeaftalen med 3 måneders varsel til den første hverdag i en måned, der ikke er dagen før en helligdag”. Betyder det, at jeg skal betale 3 måneders husleje, selvom jeg er fraflyttet lejligheden og har skiftet adresse, eller hvad betyder det egentlig?

Jeg håber på et hurtigt svar,

Venlig hilsen Mathias

 

SVAR:

Kære Mathias!

Tak for din mail.

Hvornår skal du opsige:

Ja, du skal i henhold til din kontrakt opsige lejemålet til den første hverdag i en måned. Det vil sige. at hvis du opsiger dit lejemål en af dagene mellem d. 1.-31. oktober 2018, så har du derefter en 3 måneders opsigelsesperiode. Dette betyder, at du hæfter for betaling af husleje til og med d. 31. januar 2019 (3 måneder fra d. 1. november 2018).

Denne 3 måneders opsigelsesperiode kan dog godt forkortes, hvis det aftales med udlejer. Det kan være, at han har en lejer, der gerne vil overtage lejemålet hurtigst muligt. Derfor kan du prøve at høre din udlejer, om han er interesseret i at forkorte opsigelsesperioden. Din udlejer har dog krav på, at du betaler husleje i opsigelsesperioden på 3 måneder, hvis ikke han er interesseret i at aftale en kortere opsigelsesperiode.

Hvordan skal du opsige:

Når du opsiger din lejekontrakt, skal du huske at gøre det skriftligt. Derudover er det vores råd at sende opsigelsen anbefalet med posten, så du kan være sikker på, at den er kommet frem til udlejer.

Derudover er det også en god idé at meddele udlejeren din nye adresse. På denne måde er du sikker på, at der ikke er nogen frister, der ikke bliver overholdt i forbindelse med tilbagebetaling af depositum osv.

Jeg håber, at ovenstående besvarer dine spørgsmål. Ellers er du meget velkommen til at skrive til os igen.

Hav en god eftermiddag,

Venlig hilsen

Ida Grunnet

Medlemsrådgiver, stud.jur.

 

Om forfatteren

Se artikler af Ida Grunnet

Medlemsrådgiver Stud.jur., Servicekontoret Aarhus

Back to top