Skip to main content

Renovering: Fra mareridt til drøm

Den grimme ælling blev til en smuk svane”, siger Thomas Conradsen, der bor i en etageejendom på H.C. Ørstedsvej på Fredriksberg, der i september vandt årets pris som Danmarks bedste renovering.

Før renoveringen kaldte beboerne selv facaden for ”Frederiksbergs grimmeste”.

Efter renoveringen ”er facaden og altangangene gentænkt i en klimaskærm, der ikke kun giver adgang til lejlighederne, men også har skabt vertikale haver, der lægger op til uformelle møder mellem naboerne”, som det siges i begrundelsen. I dag hedder bygningen, der består af ejerlejligheder, Ørsteds Haver.

Eksempelværdi

Formanden for Renoverprisens nomineringsudvalg, Karen Mosbech, siger, at der ligger en enorm eksempelværdi i renoveringen, fordi der findes mange lignende bygninger rundt om i Danmark. ”Ved blot at renovere facaden, kan man ændre en hel bygnings værdi”, siger hun og forudser, at mange kan lade sig inspirere af Ørsteds Haver.

De aktive beboere i ejendommen har selv lagt hundredvis af timer og et enormt engagement i projektet. Foruden den fornemme pris får beboerne en check på 100.000 kr, som de selv kan bestemme hvad skal bruges til.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top