Skip to main content

Skal jeg deltage i flyttesyn?

KÆRE LLO,

Tak for behagelig telefonsamtale. Vedlagt er min lejekontrakt til gennemgang. Jeg vil gerne have jeres vurdering af, om jeg bør deltage i et flyttesyn, og hvilke konsekvenser det kan have, hvis jeg ikke gør. Jeg medsender den mail, jeg har fået som svar på min opsigelse

Mvh. Bente

 

SVAR:

Kære Bente

Jeg er din rådgiver på sagen.

Det er vigtigt, at du kommer til fraflytningssynet. Udlejer har ikke pligt til at rykke flyttesynet, hvis du ikke kan. Hvis du allerede på forhånd ved, at du ikke kan komme, så kan du prøve at få udlejer til at rykke det. Konsekvensen ved at du ikke dukker op er, at fristen for at udlejer kan fremsætte istandsættelseskrav (som er fraflytningsrapporten), forlænges til to uger fra flyttesynets afholdelse. Ligeledes, hvis du ikke underskriver rapporten eller bekræfter modtagelsen af den, så betragtes det som din udeblivelse, hvorefter fremsættelsesfristen forlænges.

Udlejer har dog pligt til at udlevere fraflytningsrapporten på flyttesynet. Ellers bortfalder udlejers ret til at fremsætte istandsættelseskrav. Hvis udlejer husker rapporten, skal du som sagt underskrive den. Hvis du er uenig i dens indhold, skal du være sikker på, at du ikke underskriver i en boks, hvor der står, at du underskriver OG accepterer dens indhold. Jeg vil i denne situation anbefale dig, at du underskriver et andet sted på siden og noterer, at du er uenig. Så tager vi den derfra.

Venlig hilsen

Magnus Andresen, Medlemsrådgiver, cand.jur.

Om forfatteren

Magnus Chytræus-Andresen

Cand.jur. og medlemsrådgiver i LLO Hovedstaden

Back to top