Skip to main content

Tænketanken Cevea: Udenlandske bolighajer skal tøjles!

Der er brug for huslejeregulering!

Vicedirektør i tænketanken Cevea, Alexander Grandt Petersen, taler i et debatindlæg for at skærpe lejelovgivningen:

”Det kan ikke lade sig gøre at stoppe lejeprisernes himmelflugt uden huslejeregulering af det private nybyggeri. Det er markedskræfternes logik, og det er kun politikerne, der kan sætte en stopper for det.”

Hans debatindlæg understreger desuden at det såkaldte Blackstoneindgreb ikke er nok.

”Noget tyder på, at Blackstone-indgrebet langt fra har været nok til at bremse den udenlandske investeringssult. København er et guldæg. Lejepriserne er eksorbitante. I undersøgelsen fra Cities for Rent har København det sjette højeste huslejeniveau kun overgået af Paris, Dublin, Oslo, Zürich og London. Det ved de udenlandske investorer godt. Og de eneste til at fylde investorernes lommer er københavnerne.”

I Lejernes Landsorganisation (LLO) er vi helt enige i Cevea’s analyse og er glade for at Cevea er klar til at tage huslejeregulering op som mulighed.

Landsformand Helene Toxværd udtaler: ”Nu har vi prøvet den markedsbaserede løsning i mere end 30 år uden at det har medført betalelige boliger. Det er ikke acceptabelt at lade stå til, og fortsat lade udenlandske kapitalfonde spinde guld på bekostning af lejerne i Danmark.” Hun fortsætter:

”Nogle partier er vågnet op til alvoren, men vi har brug for en bred politisk erkendelse af at de store byer ikke må blive så dyre, at almindelige mennesker ikke har råd til huslejen. Ønsker vi en balance imellem land og by, kommer vi ikke udenom huslejeregulering.

Vi har brug for flere politikere, der står på lejernes side i stedet for kapitalfondenes.” afslutter hun.

Læs debatindlægget på Informations hjemmeside.her: Udenlandske bolighajer skal tøjles, så vi får stoppet huslejernes himmelflugt | Information

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top