Skip to main content

Udlejer vil undgå, at vi moderniserer køkkenet

Hej,

Jeg er medlem via min ejendom.

Jeg havde en meget givende samtale med en af jer i august som nævnte, at modernisering af køkkenet vil være muligt via § 62a (Nu §145, red.) Vi aftalte, at jeg skulle sende jer et udkast, når jeg havde projektet klar. Det har taget længere tid end planlagt, men nu tror jeg, jeg er klar til at komme i gang. Hvad kan min udlejer gøre for at stoppe projektet? Vores udlejer er en kapitalfond, som nok vil forsøge at undgå, at vi sætter køkkenet op.

Hilsen Hans

 

Svar:

Kære Hans

Udgangspunktet og meningen med bestemmelsen er faktisk ikke, at man som lejer skal søge udlejer om lov til at udføre nærmere fastsatte forbedringsarbejder i sit lejemål, men snarere at man som lejer har retten hertil.

Inden arbejdet hermed påbegyndes, skal man så anmelde de påtænkte arbejder til sin udlejer, og med ”anmelde” menes simpelthen, at man skriver til udlejer, præcis hvad man har tænkt sig, at der skal udføres i éns lejemål. Vedlagt skal være en præcis plan / oversigt og beskrivelse af projektet og de pågældende arbejder, herunder pris, mål, tidsplan osv.

Udlejer har så 6 uger til at gøre indsigelse fra de modtager anmeldelsen, og deres evt. indsigelse skal være skriftlig og angive, hvilke arbejder de ikke ønsker at godkende samt begrundelsen hvorfor.

Har udlejer ikke reageret, når de 6 uger er gået, kan man som lejer lade de anmeldte arbejder udføre.

Du er meget velkommen tilbage, hvis dette giver anledning til spørgsmål, og/eller hvis du har noget, du ønsker, at vi er behjælpelige med at gennemlæse.

 

God aften.

Venlig hilsen

Henriette Grage, medlemsrådgiver.

 

Om forfatteren

Se artikler af Henriette Grage

Henriette Grage er medlemsrådgiver i LLO Hovedstaden og akademiuddannet i finansiel rådgivning.

Back to top