Skip to main content

Udlejere viser samfundssind og dropper lejestigninger

Over hele landet dropper udlejerne nu at opkræve den begrænsede huslejestigning på 4 pct. fra 2023, som indeksreguleringen ellers giver mulighed for.

Det er en udvikling, der hilses velkommen i Lejernes LO.

Her er blot et par eksempler: Kaj Ove Madsen, Skive, har 250 udlejningsboliger. Han håber, at han med sit initiativ kan inspirere andre udlejere. I et brev til sine lejere skriver han, at huslejen ikke stiger i 2023. I brevet skriver han: ” De øgede omkostninger, vi har fået til el, vicevært, materialer, m.m. afholder vi for egen regning. Vi har valgt denne løsning for at vise overfor vores gode beboere, at det er en svær tid på forsyning og dagligvarer”.

Til TV Midt/Vest siger han, at han derved kan hjælpe lejerne med ekstra penge til andre ting. ”Jeg håber også, det vil være med til at bevare vores gode ry som udlejer og giver en positiv ånd”. Kaj Ove Madsen håber også, at hans eksempel vil inspirere andre udlejere til at droppe næste års huslejestigning. Samt måske inspirere lejerne til at huske at slukke lyset, skifte til sparepærer m.m.”

Udlejeren mener, at tiltaget vil koste ham mellem 300.000 og 400.000 kr, og ”det dør virksomheden ikke af”.

En anden storudlejer i det jyske, Per Green, Ringkøbing, har 100 lejere. Han har valgt at gøre det samme. Til Dagbladet Ringkøbing-Skjern siger han: ” Vi er godt klar over, at mange mennesker er presset lige nu - alt er presset på grund af stigende energiomkostninger og inflation. Det er derfor, vi har besluttet os for at droppe den huslejestigning, som vi egentlig var berettiget til at gennemføre. Det skal være vores bidrag til at hjælpe lejerne i en svær tid.Sparer lejerne de penge, kan de jo også give dem ud i butikkerne og andre steder, og på denne måde være med til at holde tingene i gang”.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top