Skip to main content

Ugyldig klausul om lejestigning

HEJ CAMILLA,

Jeg har i dag sendt mail til min udlejer, som har fremsat krav om istandsættelse. Jeg håber, I kan se de 3 vedhæftede filer – og vil læse lejekontrakten igennem.

Bedste hilsener, Liselotte Jensen

 

SVAR:

Hej Liselotte, Jeg har læst din lejekontrakt igennem. Her blev jeg opmærksom på, at der er en ugyldig klausul, nemlig kontraktens § 2 om stigning af leje med 100 kr. pr måned.

Da din lejekontrakt blev indgået før 2015 (hvor en ny lejelov trådte i kraft), var det dengang lovligt at vedtage såkaldt trappeleje, hvor huslejen stiger løbende. Det er dog et krav, at reguleringsklausulen både angiver et bestemt beløb og bestemt slutdato. I det her tilfælde er klausulen ugyldig, da den ikke indeholder en slutdato.

Virkningen af en ugyldig reguleringsklausul er, at lejer skal stilles, som havde stigningerne ikke fundet sted.

Du kan jo overveje at tage det her med som argument, når du forsøger at indgå et forlig med udlejer omkring fraflytning. Det kan være, at udlejer bliver samarbejdsvillig ved udsigten til at skulle betale husleje tilbage til dig.

Alternativt kan vi starte en sag i Huslejenævnet med påstand om ugyldighed og tilbagebetaling. Her vil jeg blot gøre dig opmærksom på, at der er 3 års løbende forældelse af kravet. Derfor bør du ikke vente alt for længe med at indbringe sådan en sag. Du ønskes en god påske!

Venlig hilsen, Camilla Stokholm, Medlemsrådgiver.

 

Om forfatteren

Se artikler fra Camilla Stokholm

Camilla Stokholm, stud.jur., medlemsrådgiver LLO Hovedstaden

Back to top