Skip to main content

Undgå boligsvindel! - Fem gode råd

Glæden ved, at have fundet en lejlighed i boligjunglen, kan være så stor, at man glemmer sin kritiske sans - pas på med det!.

Ofte får man at vide, at der står 10 andre boligsøgende i kø, som tager lejligheden, hvis du ikke siger ja med det samme. Dette udnytter flere boligsvindlere desværre, og franarrer boligsøgende deres indskud til en bolig, de aldrig får.

Når der er studiestart i Danmarks Universitetsbyer er det samtidig højsæson for svindel. LLO har derfor samlet fem gode råd til, hvad du kan gøre, for at undgå at ryge i kløerne på boligsvindlerne

Se lejligheden inden du skriver under/overfører indskud
Undgå at ”købe katten i sækken”. Mange svindlere har slet ikke adgang til den lejlighed, de prøver at leje ud og har derfor ikke mulighed for at vise den frem.

Find ud af hvem ejeren er
Du kan finde ud af, hvem der ejer en given bolig på www.tinglysning.dk. Hvis du tilbydes fremleje (altså din udlejer selv lejer boligen), så spørg boligens ejer om hans lejer må fremleje lejligheden. Du kan også banke på hos naboerne og høre om de kender udlejer.

Betal kun indskud via bank/pengeinstitut – ikke kontant, via PayPal, Western Union eller lignende
Hvis du betaler via din bank kan banken i visse tilfælde trække overførslen tilbage, hvis du henvender dig med det samme.

Få professionel hjælp, når du skal leje en lejlighed
LLO eller en advokat kan rådgive dig.
Hvis du er medlem af LLO kan vi hjælpe dig med at kigge din kontrakt igennem, og i den anledning se om der er nogen ”alarmklokker”, der ringer.

Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så vær på vagt
Der er ikke noget i vejen med at have gode vilkår i en kontrakt (fx en god husleje), men gode vilkår bliver ofte brugt som lokkemiddel af boligsvindlerne. Hvis udlejer virker til at have noget at skjule, (hvis du eksempelvis får at vide, at du ikke må have adresse i boligen eller kontakte naboer, ejeren og andre) eller i øvrigt kræver noget denne liste fraråder, så er der risiko for at du er ved at blive svindlet.

Hvis du er blevet snydt, bør du anmelde forholdet til politiet. Desværre bliver sagerne sjældent opklaret, især hvis svindlerne befinder sig i udlandet.

 

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top