Skip to main content

Vejle: Bidske hunde i barok lejer-strid

Husker du Leviana? Hun er til oktober på fjerde år midtpunkt i en barok strid med sin udlejer i en landejendom tæt på Grejs i Vejle Kommune. (Vi Lejere nr. 3 og 4/2020).

Som altid betaler hun husleje for det lejemål i en sidebygning, hvortil udlejeren har afbrudt strømmen og dermed lys og varme.

Kommunen: Fogedens bord

På hendes vegne har LLO Horsens gået to gange forgæves til fogedretten og endog ministeren. I sommer har en jurist i Vejle kommune svaret LLO på et brev til borgmesteren, at så længe udlejeren betaler sin strøm, kan kommunen ikke tiltvinge sig adgang til afbryderen. ”Sådanne skridt kræver fogedens mellemkomst”, skriver kommunen.

Problemet er, at udlejeren betaler sin strøm, men har afbrudt forsyningen til Leviana’s bolig inde i sin egen stue, hvortil hun ikke har adgang. Han mener, hun bruger alt for meget strøm, bl.a. til opvarmning, selvom el og varme udtrykkeligt er inkluderet i huslejen.

I Huslejenævnet

Nu har LLO Horsens sendt sagen i Huslejenævnet. Herfra kan den gå videre i retssystemet. Samtidig mobiliserer LLO fogedretten for tredie gang. To gange tidligere har fogedretten været på ejendommen for et genetablere fortsyningen for Leviana, men blot af udlejeren fået at vide, at han ville lukke for strømmen igen, når fogeden var kørt. Det har han så gjort. Fogeden fik heller ikke lov at se måleren i hans bolig. I LLO er Horsens-formand James Arbøl godt og grundigt træt af sagen.

”Detteher er jo opskriften på, hvordan man i dagens Danmark kommer af med en lejer. Man sætter en bimåler op hos lejeren og kan lukke for strømmen inde hos sig selv, hvis man er utilfreds med lejeren. Det er et hul i en ellers god lejelov, der på mange andre måder beskytter lejeren”.

Hundene er ude

Som om det ikke var nok, har udlejeren sat skilte og en skrivelse op på porten ind til ejendommen med påskriften: ”Hvis porten er lukket er vi ude. Kærlig hilsen hundene”!

Leviana holder sig væk i mangel på strøm og af frygt for hundene – men hun betaler troligt sin husleje af principielle grunde og bor hos sin søster. Spørgsmålet er, om hun skal holde jul for tredie gang uden varme i huset.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top