Skip to main content

Vil 7 uf af 10 danskere bo i lejebolig?

Sågar i regeringsgrundlaget påstås det, at 7 ud af 10 danskere vil bo i ejerbolig. Man skal dog tage den påstand med et gran salt.

Kilden til oplysningen er en undersøgelse fra Nordea Kredit fra 7. maj 2019. Her er 1.082 danskere blevet spurgt, hvad deres foretrukne boligform er, ”hvis valget stod frit for”.

Når man hører, at så mange gerne vil bo i ejerbolig, ”hvis valget stod frit for”, så husk, at folk ikke er blevet spurgt, om de fx vil have råd til at bo i en ejerbolig med deres nuværende økonomi, eller om banken vil godkende dem. I forvejen bor ca. 57 pct. af danskerne i ejerbolig.

Op til de kommende boligpolitiske forhandlinger har flere partier foreslået at kæmpe for endnu flere ejerboliger og give statsstøtte hertil. I LLO mener vi, at det er rigtigt, at der skal bygges mere, men at ejerboligformen i forvejen er dominerende på landsplan.

LLO’s holdning er, at man fra politisk side skal gøre mere for at lejeboligen bliver en mere attraktiv boligform for beboerne. Dette kunne gøres ved, at man som tidligere begrænser udlejers muligheder for at opkræve en høj husleje.

Derfor er det værd at kigge mere på, hvad man kan gøre for, at forbedre lejernes vilkår. Altså ikke bare bygge flere ejerboliger.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top