Skip to main content

30% flere lejere er blevet sat ud i 2022 sammenlignet med året før

Konsekvenserne for de berørte lejere er enorme, og det samme gælder for børnene, der ofte er de mest sårbare.

I 2022 blev 2.316 husstande sat ud med fogedens hjælp. Det vil sige, at flere lejere bliver sat ud nu pga. inflationskrisen end coronakrisen.

De udsættelser som sker ved fogeden er dog kun toppen af isbjerget.

Lejere som flytter, når de får en ophævelsesskrivelse er fx ikke talt med i den opgørelse, ligesom sager hvor lejer når at flytte efter sagen er indbragt for domstolene, men inden sagen er afgjort heller ikke er talt med.

Dertil kommer den generelle nedgang i levestandard, som mange oplever nu. ”Rent eats first” siger man på engelsk. Så huslejen er typisk det første, der bliver betalt. Først når der ikke er mere tilbage at spare på, så kommer huslejerestancen og opsigelsen.

Den kommende huslejehjælp til de berørte lejere kommer allertidligst til september -altså om fem måneder- og den gælder i øvrigt kun lejere af almene lejemål, ikke udsætningstruede lejere i private udlejningsboliger.

Vi kan ikke undervurdere vigtigheden af at beskytte lejere mod at miste deres hjem og stå overfor økonomisk usikkerhed, derfor råber Lejernes Landsorganisation Danmark sammen med bl.a. Mødrehjælpen igen vagt i gevær i en artikel i Ritzau.

Vi må handle hurtigt for at støtte lejere og forhindre yderligere udsættelser.

 

Om forfatteren

Se artikler fra Anders Svendsen

Chefjurist, LLO i Danmark.

Back to top