Skip to main content

Børsen: Blackstone-pakken virker!

Udlejernes forening overdrev vildt og skød et tocifret antal milliarder over målet.

Dagbladet Børsen skrev den 3. februar 2021, at salgspriserne på ældre udlejningsejendomme er faldet med ca. 8-12% siden Blackstone-pakken trådte i kraft 1. juli 2020, hvor priserne nåede deres foreløbige højdepunkt.Undersøgelsen af salgspriserne er foretaget af rådgivningsvirksomheden Cushman & Wakefield RED.

Udlejerforeningen EjendomDanmark oplyste ellers forud for lovens vedtagelse, at Blackstonepakken ville medføre et tab på 25-35% i en pressemeddelelse, hvor Blackstone-pakken i øvrigt blev kaldt ”en katastrofe for ejendomsmarkedet”.

LLO: Alvorlig overdrivelse

Udlejernes tal blev flittigt brugt til at tale imod de forbedringer for lejerne, som Blackstonepakken medførte. Eksempelvis advarede Mona Juul (K) fra Folketingets talerstol om tab for udlejerne på 30-35%, da Blackstonepakken blev vedtaget. Modsat regnede eksempelvis boligminister Kaare Dybvad og boligministeriet med et værdifald på 3-8%. Dette viste sig at være langt tættere på virkeligheden.

”Jeg synes EjendomDanmarks troværdighed lider et alvorligt knæk”, siger landsformand Helene Toxværd i en kommentar.

”Når man forsøger at overdrive de økonomiske konsekvenser, og skyder et tocifret antal milliarder over målet, så giver det jo ridser i lakken. Jeg er sikker på, at de politikere, der har brugt tal fra EjendomDanmark vil overveje det en ekstra gang, inden de en anden gang risikerer at sætte deres egen troværdighed på spil”, siger LLO’s landsformand.

Analytikere: Blackstonepakken virker efter hensigten

”Om man bryder sig om det politiske indgreb eller ej, kan det konstateres, at det har haft den ønskede effekt. De udenlandske investorer har været totalt fraværende i 2020,” siger partner Lior Koren fra Cushman & Wakefield RED til Børsen.

Kapitalfonden Blackstone købte i 2018 OMK-ejendomme for 3,8 mia. kr. I 2019 ca. 700 mio. kr. I 2020 var Blackstones opkøb af ældre udlejningsejendomme faldet til 0 kr.

 

Om forfatteren

Se artikler fra Anders Svendsen

Chefjurist, LLO i Danmark.

Back to top