Skip to main content

Eksplosion i vandvarmer satte lejere på gaden

I en sag, som LLO Sydsjælland & Lolland Falster rådgiver omkring, blev et lejemål i september totalt raseret, da en vandvarmer eksploderede.

Til alt held var der ingen personskade, men huset, som to brødre var lejere i, var efterfølgende totalskadet og ubeboeligt.

De to lejere havde - i lighed med mange andre - ikke tegnet en indboforsikring og havde derfor hverken ret til at blive genhuset eller modtage gratis retshjælp. Kommunen har desuden heller ingen pligt til at skaffe dem genhusning.

Da midlerne er små, var det ikke muligt at finde en ny lejebolig for lejernes egne midler, da nuværende udlejer fortsat er i besiddelse af depositummet på 18.000 kroner.

Med LLO Sydsjælland & Lolland Falsters mellemkomst lykkedes det med lidt pres at få kommunen til at fremskaffe en campingvogn til en billig leje, som lejerne selv betaler. Her bor de to lejere fortsat på en campingplads, da politiets tekniske undersøgelser fra huset endnu ikke er færdiggjorte, og det ødelagte lejemål derfor ikke kan overgå som en forsikringssag.

Hvis de tekniske undersøgelser viser, at eksplosionen skyldtes manglende vedligehold, kan udlejer blive afkrævet erstatning.

Husk derfor, at selvom en indboforsikring virker dyr og i situationen måske synes unødvendig, så kan den gå hen og blive svært nødvendig ved brand eller anden skade, hvor lejemålet bliver helt eller delvist ubeboeligt.

 

Om forfatteren

Se artikler af Thomas Villars Petersen

Kommunikation, SoMe og webmaster i LLO Danmark.

Back to top